Akvariet beställt!

Sprang in på Ströms zoologiska på lunchen idag för att beställa akvariet. Fick då träffa Eva som sa att dom nyss fått in en beställning från företaget som levererar akvariet och dom gör inte några enstaka beställningar på grund av skaderisken och därför kan det ta lite tid innan jag får akvariet. Hon trodde dock inte att det skulle ta mer än ca. 14 dagar innan dom skulle göra en ny beställning och det kan jag leva med!
     Det blir då alltså ett vanligt enkelt akvarium utan ram med måtten 100x40x50 cm (längden x höjden x bredden). Jag lade också till täckglas i beställningen så slipper jag ordna det senare.
     Nu är det alltså på gång i alla fall! Eva skulle höra av sig när hon gör beställningen så att allt blir rätt. Äntligen känner jag att jag är på G!
 
Nu kan jag också åka och höra med Brosågen när jag vet vad för mått akvariet kommer att bli. Jag får väl dra med mig min pappa dit på fredag kanske. Då slutar jag tidigt och han är ledig hela dagen. Ska bara höra om inte han har något annat inplanerat.

Återkommer till helgen om besöket blir av!

Samtal från Eva

Idag fick jag äntligen ett samtal från Eva på Ströms zoologiska! Första lappen som Ylva skrivit hade tydligen kommit på villovägar, så därför hade det tagit sådan tid.
     Eva hade i alla fall kollat upp mitt önskemål, men hade inte hittat ett akvarium med de mått jag ville ha men däremot i samma storlek. Längden på det akvariet hon hittat var densamma, alltså 100 cm, men höjden var 50 cm och bredden 40, istället för tvärt om som jag ville ha det.
     Dettta betyder att akvariet får en mindre bottenyta, vilket gör det svårare att ha större bottenlevande fiskar, så som ålar som jag hade tänkt mig. Jag hade ju dessutom planerat att ha en bakgrund i akvariet med filter bakom, vilket stjäl endel bottenyta det med. Så en sådan bakgrund får jag nog skippa i sådana fall. Ett alternativ är ju dock Back to natures slimline bakgrunder.
     Får fundera vidare på det!

Akvariet skulle kosta 1100-1200 kr, vilket är ett bra pris. Akvariet på globefish skulle ju kosta 1100 + frakt och då är ändå glaset 2 mm tunnare i det akvariet. Fördelen med globefish hade ju dock varit att jag kunde få de mått jag ville ha...
     Men nu har jag bestämt mig för att det får bli akvariet från Ströms zoologiska i alla fall, så jag tittar förbi där i veckan och beställer det så att jag kan sätta igång med möbeln någon gång!

Äntligen händer det grejer!

Ströms zoologiska (igen)

Tittade in på Ströms zoologiska för att kolla om Eva blivit frisk eller om dom glömt bort mig.
Eva visade sig vara frisk, men hon satt i ett möte med en leverantör, så jag fick aldrig prata med henne. Ylva skrev dock en påminnelselapp och lovade att fråga Eva så fort mötet var klart, och hade hon inte kollat upp några priser än så skulle hon pusha på lite.
Jag väntar då alltså fortfarande på ett samtal från Eva och det finns dessvärre inget som jag kan göra under tiden!

Ströms Zoologiska

Jag har ännu inte fått något samtal på Eva på Ströms zoologiska. Det känns som att Eva aldrig fick lappen som Ylva skrev sist, då Eva förmodligen har hunnit bli frisk nu. Därför tänkte jag försöka prata med dom imorgon efter att jag har jobbat på morgonen och se vad som händer.
     Det börjar bli ont om tid och jag behöver verkligen ett akvarium så snart som möjligt så att jag kan börja med möbeln!

Datorkrasch

Vår dator kraschade strax innan jul och jag har därför inte kunnat föra någon blogg.
     Nu har vi dock skaffat ny dator och bloggandet ska nu komma igång igen!

Jag var i alla fall in till Ströms zoologiska nu efter jul. Dessvärre så var Eva, hon som sköter inköpen och har koll på priserna, sjuk. Ylva som jobbar där skrev dock ner mitt önskemål (akvarium utan tillbehör, ej ramakvarium, 100x40x50) och tog mitt namn och telefonnummer som hon ska lämna till Eva när hon är tillbaka. Hon ska sedan ringa upp mig när hon kollat upp priser så får vi se då!
     Innan jul pratade jag också med Leif Olsson (min mentor och formlärare i trä och metall) om virke till akvariemöbelns grundställning. Han rekomenderade färdighyvlad furu 45x45 mm och föreslog att jag ska kolla med Brosågen. Jag tänkte ta med min pappa och åka dit (han jobbar på Tunadals sågverk och nog har lite bättre koll än mig!) men han har haft fullt upp under jullovet med bilreparationer så vi har inte kommit iväg något. Vi har dock bestämt att vi ska ta det nu till veckan som kommer, v. 3.
     Det är heller ingen brådska med det, då jag inte kan sätta igång och bygga möbeln förrän jag har akvariet och vet vad det är för mått på det.

Så nu väntar jag alltså bara på ett telefonsamtal från Eva på Ströms zoologiska.
     Jag hoppas verkligen att akvariedelen löser sig snart så att jag kan sätta igång! Tanken var ju att möbeln vid det här laget skulle vara klar, så jag börjar känna mig aningen stressad!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Besökte förövrigt också den nyöppnade djuraffären i Birsta, Djurkompaniet. Där såg jag en ca 15 cm lång påfågelsål!
Det är en sådan ål som jag funderat på att ha i akvariet och efter att ha sett den så är det klart att det kommer att bli en sådan! Väldigt läcker (om än lite blek) var den! Endast 70 kr kostade den också, trodde dom skulle vara mycket dyrare! Funderar på om jag ska köpa den och ha den i mitt 310 l akvarium så länge, så slipper man leta en sådan senare (har aldrig sett dem i stan förut så dom är inte direkt vanliga här).

RSS 2.0